Zuurkoolstamppot

Deze stamppot is zo gemaakt, dus maak ‘m vaker! Met andere smaakmakers wordt-ie elke keer anders.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Zuurkoolstamppot

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Doe ze in een pan, zet ze half onder water en voeg 1 tl zout toe. Breng aan de kook en gaar in 20 min. op een middelhoge stand met een deksel op de pan.

Stap 2

Spoel intussen de zuurkool in een vergiet. Laat goed uitlekken en voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen. Verhit de boter en melk in een steelpan.

Stap 3

Giet de aardappelen en zuurkool af. Voeg de melk en boter toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie347 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten48 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten9 g
Zout4 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischwinterherfst

Tips

Serveer met gehaktballen, jus en grove mosterd.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.