Zuurkool-worstenbroodjes
Een goed vullende borrelhap: het zuurkool-worstenbroodje. Ideaal op een gure dag of gewoon wanneer je zin hebt in een smakelijke, stevige snack.
- gemiddeld
- 20 minuten
- tussendoortje
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zuurkool in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit, snijd in 4 rechthoeken en besmeer met de mosterd, maar laat aan de lange randen 1 cm vrij. Bestrooi de mosterd met het paneermeel en de kaas. Verdeel de zuurkool erover en leg op elk stuk een worst.
Stap 3
Vouw het deeg over de worst en druk de randen goed aan met een vork. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het karwijzaad.
Stap 4
Bak in 25 tot 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.