Zuurkool-worstenbroodjes

Een goed vullende borrelhap: het zuurkool-worstenbroodje. Ideaal op een gure dag of gewoon wanneer je zin hebt in een smakelijke, stevige snack.

  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • tussendoortje
Zuurkool-worstenbroodjes

Ingrediënten

4 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zuurkool in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.

Stap 2

Rol het bladerdeeg uit, snijd in 4 rechthoeken en besmeer met de mosterd, maar laat aan de lange randen 1 cm vrij. Bestrooi de mosterd met het paneermeel en de kaas. Verdeel de zuurkool erover en leg op elk stuk een worst.

Stap 3

Vouw het deeg over de worst en druk de randen goed aan met een vork. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het karwijzaad.

Stap 4

Bak in 25 tot 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie531 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet19 g
Koolhydraten30 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten22 g
Zout3.8 g

Trefwoorden

weekendbroodborrelhapjeborreloktoberfest

Tips

Lekker met curry.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.