Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

Eens in de zoveel tijd heb je er zin in: zuurkoolstamppot. Met extra pit door de pikante gehaktballetjes.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 40 minuten
  • hoofdgerecht
Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Kneed het gehakt met de rest van de ingrediënten voor de balletjes goed door en voeg indien nodig wat paneermeel toe. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van en leg ze op een bord. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit voor de zuurkool de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.

Stap 2

Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool afgedekt op de laagste stand in circa 20 minuten gaar. Schep een paar keer door om aanbranden te voorkomen.

Stap 3

Bak intussen de gehaktballetjes in 1 eetlepel olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175°C) in circa 15 minuten gaar. Kook voor de puree de aardappels gaar en giet af.

Stap 4

Stamp de aardappels met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool en aardappelpuree.

Voedingswaarden

Energie785 kcal
Vetten42 g
waarvan: verzadigd vet19 g
Koolhydraten58 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout3.7 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekwinterherfststamppot

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.