Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 40 minuten
  • hoofdgerecht
Zuurkool met aardappelpuree en pikante gehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit voor de zuurkool de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.

Stap 2

Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool afgedekt op de laagste stand in circa 20 minuten gaar. Schep een paar keer door om aanbranden te voorkomen.

Stap 3

Bak intussen de gehaktballetjes in 1 eetlepel olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175°C) in circa 15 minuten gaar. Kook voor de puree de aardappels gaar en giet af.

Stap 4

Stamp de aardappels met de boter en melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool en aardappelpuree.

Voedingswaarden

Energie785 kcal
Vetten42 g
waarvan: verzadigd vet19 g
Koolhydraten58 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten39 g
Zout3.7 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekwinterherfststamppot

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.