Zuurkool burger

Zuurkool levert bite, smaak én vitamine C bij je burger. Deze is lekker snel klaar, dus ideaal voor de drukke dagen.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Zuurkool burger

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rookworst in 4 gelijke stukken en halveer ze in de lengte.

Stap 2

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de zuurkool toe en roerbak samen tot de zuurkool warm is. Zet de warmtebron op een lage stand. Leg de stukken rookworst per 2 naast elkaar op de zuurkool. Leg de deksel op de pan en verwarm de rookworst zo 5 min.

Stap 3

Haal intussen de blaadjes los van het kropje sla. Meng de mayonaise met de mosterd.

Stap 4

Leg op elke 2 stukken rookworst 2 plakjes cheddarkaas. Leg de deksel weer op de pan en laat de kaas in 2 min. smelten.

Stap 5

Besmeer de snijkanten van de hamburgerbroodjes met de mosterdmayonaise. Verdeel de blaadjes sla over de onderkanten van de broodjes. Leg op elk broodje 2 stukken rookworst met de gesmolten kaas. Verdeel de zuurkool en gebakken ui erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Voedingswaarden

Energie669 kcal
Vetten47 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten34 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten25 g
Zout4.2 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekburgerswinterherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.