Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)

Hallo zon in je kom! Maak deze Italiaanse kippensoep een dag van tevoren. Na een nacht in de koelkast is-ie nog lekkerder.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Doe 400 g kip, de rijst en bouillon in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. garen op een lage stand. Roer regelmatig.

Stap 2

Snijd intussen de winterpeen in halve plakken van 1 cm. dik. Snijd de prei in ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg de groenten na 5 min. toe.

Stap 3

Neem de kip na 15 min. uit de pan en trek met 2 vorken in stukjes. Voeg de kipstukjes en kookzuivel toe en verwarm de laatste 3 min. mee.

Stap 4

Rasp intussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Voeg de citroenrasp toe aan de soep en breng op smaak met peper. Serveer de soep in kommen met een partje citroen.

Voedingswaarden

Energie509 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten48 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout3.9 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekkinderensoepleftoverskipbudgetgroenterisotto

Tips

Lekker met basilicum.Door iets groter in te kopen, heb je meer voor minder. Snijd de andere helft van de kipfilet in stukjes, vries in porties in en gebruik deze later voor een ander gerecht, zoals taco's of in een curry. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vlees/kip/">Bekijk hier alle kiprecepten.</a>

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.