Zoute krakelingen

Flammkuchendeeg wordt heerlijk knapperig. Maak ze liefst last minute, want net uit de oven zijn ze het állerlekkerst.

  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • klein gerecht
Zoute krakelingen

Ingrediënten

12 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) uit. Snijd het deeg in de lengte in 12 repen. Draai elke reep tot een spiraal.

Stap 2

Leg de deegspiraal in de vorm van een wijde ‘U' voor je neer. Pak beide uiteinden en leg ze kruislings over elkaar om een krakeling te vormen. Druk de uiteinden goed vast aan de onderkant van de U.

Stap 3

Maak zo alle krakelingen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop 1 eidooier los met 2 el melk. Bestrijk de krakelingen ermee. Breng op smaak met grof zeezout.

Stap 4

Bak de krakelingen in de oven in 10-12 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Voedingswaarden

Energie68 kcal
Vetten2 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten10 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

speciale dagenkerstZonder vlees of visvegetarischborrelhapjeborrelwintergrote groep

Tips

Bestrooi de krakelingen ook eens met sesamzaad, fijngehakte verse rozemarijn of gedroogde oregano.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.