Zoute krakelingen
Flammkuchendeeg wordt heerlijk knapperig. Maak ze liefst last minute, want net uit de oven zijn ze het állerlekkerst.
- eenvoudig
- 20 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) uit. Snijd het deeg in de lengte in 12 repen. Draai elke reep tot een spiraal.
Stap 2
Leg de deegspiraal in de vorm van een wijde ‘U' voor je neer. Pak beide uiteinden en leg ze kruislings over elkaar om een krakeling te vormen. Druk de uiteinden goed vast aan de onderkant van de U.
Stap 3
Maak zo alle krakelingen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop 1 eidooier los met 2 el melk. Bestrijk de krakelingen ermee. Breng op smaak met grof zeezout.
Stap 4
Bak de krakelingen in de oven in 10-12 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.