Zoete aardappelsalade met veldsla en aiolidressing

Een zoete aardappelsalade is altijd een goed idee. Vullend, gezond én hartstikke lekker. Probeer ‘m eens!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Zoete aardappelsalade met veldsla en aiolidressing

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 cm. Schep ze om met de olijfolie en verdeel over de bakplaat.

Stap 2

Rooster de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verdun intussen de aioli met 1-2 el water tot een gladde dressing.

Stap 3

Laat de aardappelblokjes afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.

Stap 4

Meng op een schaal de veldsla met de aardappelblokjes, ui en granaatappelpitjes. Maak de salade aan met de aiolidressing en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie232 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten26 g
waarvan: suikers0 g
Vezels26 g
Eiwitten3 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

familieweekendzomerZonder vlees of visgroente bijgerechtsaladegezond

Tips

Bestrooi met 2 el geroosterd amandelschaafsel.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.