Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm

Maak in plaats van aardappelpuree eens zoete-aardappelpuree! Lekker met vis, zoals zalm, en groenten. Het ideale doordeweekse recept!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappelblokjes en 150 ml water of bouillon toe en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.

Stap 2

Meng intussen de harissa met 1 eetlepel olijfolie en een paar druppels citroensap. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrijk met het harissamengsel. Bestrooi met de sesam en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Giet de aardappelblokjes af en voeg de boter toe. Stamp tot een puree en houd warm. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en komijn 1 minuut op de laagste stand.

Stap 4

Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten, tot de kool licht geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kool met de puree op voorverwarmde borden en leg de zalm erop.

Voedingswaarden

Energie635 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

doordeweekvisHeld van de maandgroente

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.