Zoete aardappel-wedges met zure room
Zoek jij het ultieme recept voor zoete aardappel wedges? Zoek niet verder, want met deze zoete aardappel ‘friet’ van de barbecue scoor jij gegarandeerd punten.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de zoete aardappels met schil in de lengte in gelijke partjes. Kook deze wedges 4 minuten in water met zout. Giet af en dep goed droog.
Stap 2
Meng de olijfolie met de komijnpoeder en een flinke snuf zout. Giet dit oliemengsel over de aardappels en hussel goed. Gril de wedges op de barbecue in 15-20 minuten rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig en zorg ervoor dat ze niet aanbranden, leg eventueel een beetje aan de zijkant van de barbecue.
Stap 3
Meng de zure room met de bieslook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze dip bij de aardappelpartjes.