Zoete aardappel-wedges met zure room

Zoek jij het ultieme recept voor zoete aardappel wedges? Zoek niet verder, want met deze zoete aardappel ‘friet’ van de barbecue scoor jij gegarandeerd punten.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Zoete aardappel-wedges met zure room

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de zoete aardappels met schil in de lengte in gelijke partjes. Kook deze wedges 4 minuten in water met zout. Giet af en dep goed droog.

Stap 2

Meng de olijfolie met de komijnpoeder en een flinke snuf zout. Giet dit oliemengsel over de aardappels en hussel goed. Gril de wedges op de barbecue in 15-20 minuten rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig en zorg ervoor dat ze niet aanbranden, leg eventueel een beetje aan de zijkant van de barbecue.

Stap 3

Meng de zure room met de bieslook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze dip bij de aardappelpartjes.

Voedingswaarden

Energie220 kcal
Vetten17 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten13 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten3 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendklaar in 20 minutenlentezomerbbqZonder vlees of visgroente bijgerechtvegetarischborrelhapjeborrel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.