Zalmtaartje met mascarpone

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Zalmtaartje met mascarpone

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk taartvormpje met 2 plakjes bladerdeeg en snijd het deeg rondom netjes bij.

Stap 2

Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel er de plakjes courgette over. Bestrooi licht met zout en peper. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes circa 10 minuten voor. Neem ze uit de oven en leg de moten zalm op de courgette.

Stap 3

Klop het ei los met de crème fraîche en wat zout en peper. Verdeel dit over de taartjes en bak ze in circa 10 minuten helemaal gaar en bruin.

Stap 4

Roer ondertussen de mascarpone los met citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Neem de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Verdeel de waterkers over 4 borden en zet er een taartje op. Verdeel over elk taartje een lepel mascarpone.

Voedingswaarden

Energie780 kcal
Vetten55 g
waarvan: verzadigd vet29 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendpasenspeciale dagenkerstviskinderenhartige taartenquiche

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.