Zalmpakketjes
- gemiddeld
- 20 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen en pel ze.
Stap 2
Laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg er 4 naast elkaar en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg hierop weer een vel deeg en bestrijk deze ook met boter. Snijd de laatste 2 vellen doormidden en verdeel deze over de 4 porties.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken en dep ze goed droog. Bestrooi met zout en peper.
Stap 4
Leg de stukken zalm in het midden van de vellen. Leg op elk stuk vis een takje dille en leg hierop 1/2 ei met de bolle kant omhoog. Vouw het deeg om de vis heen en leg de pakketjes op de bakplaat. Bestrijk ze met boter en bestrooi met wat zout.
Stap 5
Bak de zalmpakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.