Zalmfilet met sinaasappel en venkel
Een lekkere lichte maaltijd die in no time op tafel staat. Deze zalmfilet met sinaasappel en venkel serveer je met een stukje brood en je hebt een lekker gerecht op tafel staan!
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van ½ cm dik.
Stap 2
Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Stap 3
Rooster de vis circa 15 minuten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.