Zalmfilet met sinaasappel en venkel

Een lekkere lichte maaltijd die in no time op tafel staat. Deze zalmfilet met sinaasappel en venkel serveer je met een stukje brood en je hebt een lekker gerecht op tafel staan!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Zalmfilet met sinaasappel en venkel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van ½ cm dik.

Stap 2

Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

Stap 3

Rooster de vis circa 15 minu­ten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.

Voedingswaarden

Energie425 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten3 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten38 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

weekendbrunchpasenspeciale dagenvisslanklunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.