Zalm uit de oven met gestoofde prei
Stoven en de oven: wat een fijn duo. Alles in de pan en ovenschaal en wachten tot je kunt eten. Ideaal.
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Snijd de prei in ringen van 1 cm en doe ze met de boter en 200 ml water in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en breng tegen de kook. Schep de prei om en laat 10 min. zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Stap 3
Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Vet de bodem van een ovenschaal in met de olie en leg de zalmfilets erin. Bak ze in de oven in 12-15 min. gaar.
Stap 4
Snijd de tomaatjes in reepjes en spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. Voeg de tomaatjes en kikkererwten toe aan de prei en stoof samen nog 5 min.
Stap 5
Serveer de zalmmoten op de gestoofde prei en kikkererwten, met het stoofvocht erbij.