Zalm-preibroodjes

Hou je van hartig? Dan zit je met deze broodjes wel goed. Je kunt ze makkelijk van tevoren bereiden, zodat ze alleen nog maar even in de oven hoeven voor het ontbijt of de brunch!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • lunch
Zalm-preibroodjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de stukken prei in 7-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Stap 2

Leg de deegplakjes naast elkaar. Meng de mayonaise met de mierikswortel en verdeel een streep van dit mengsel over het midden van elk deegplakje. Verdeel de gerookte zalm erover en leg steeds een stuk prei erop.

Stap 3

Vouw het deeg met de zalm over de prei en druk de deegranden met een vork goed op elkaar. Leg de broodjes op de bakplaat. Bestrijk met ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarden

Energie355 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten18 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten16 g
Zout2.2 g

Trefwoorden

weekendontbijtbrunchbroodspeciale dagenkerstvislunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.