Yoghurt-walnotencake
Deze cake is extra smeuïg dankzij de yoghurt. En je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig!
- 10 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 160ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker.
Stap 2
Voeg langzaam en al kloppend de olijfolie en daarna de yoghurt toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag. Schep de walnoten erdoor.
Stap 3
Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in 65-75 min. lichtbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Plakt er nog een beetje beslag aan, zet de cake dan 5 min. terug in de oven en controleer opnieuw.
Stap 4
Laat de cake uit de oven 10 min. in de vorm afkoelen. Verwijder dan voorzichtig de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.