Yakisoba

In Japan zijn ze er gek op: gefrituurde noedels, ofwel: yakisoba. De noedels worden op smaak gebracht met worcestersaus.

  • 2 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Yakisoba

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Bereid de noedels en spoel daarna af onder koud water.

Stap 2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op een hoge stand. Voeg de ui en wortel toe en roerbak circa 3 minuten, tot de ui een beetje kleur krijgt. Voeg dan de oesterzwammen en kool toe en bak weer 3 minuten.

Stap 3

Voeg de saus en de noedels toe en bak tot alles goed is gemengd. Voeg de bosui toe (houd wat apart voor garnering) en meng kort erdoor.

Voedingswaarden

Energie635 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten110 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten17 g
Zout4.1 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenviswok- en roerbakgerechtklein huishouden

Tips

In deze yakisoba wordt worcester­shiresaus of worcestersaus gebruikt. Van deze een beetje zure en kruidige gefermenteerde saus met een uitgesproken smaak, waarin ook ansjovis zit hebt je altijd maar een klein beetje nodig in een gerecht en doet dus best lang met een flesje. Niet in huis of liever vega? Vervang de worcestersaus en oestersaus in dit recept dan door extra sojasaus.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.