Worstenbroodletter

Zelf worstenbrood maken? Maak er een letter van! Lekker, zo’n worstenbroodje bij de koffie.

  • 6 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • klein gerecht
Worstenbroodletter

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik de olijfolie in plaats van boter. Laat afgedekt 1,5 uur rijzen op een warme plaats.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Knip de velletjes van de saucijzen door en druk het vlees eruit. Vorm er een lange worst van.

Stap 2

Bestuif het werkvlak met bloem en vorm een bal van het brooddeeg. Rol uit tot een langwerpige lap die groot genoeg is om de worst in te verpakken. Verdeel het paneermeel over de lengte en in het midden van het deeg.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de worst aan een kant met mosterd en leg met de mosterd naar beneden op het paneermeel. Vouw eerst de zijkanten van het deeg over de worst en vouw dan de brede kanten over de worst heen. Maak de randen vochtig en duw het deeg goed op elkaar.

Stap 4

Leg de deegrol met de naad naar beneden en vorm tot de letter N. Leg de letter op de bakplaat en bestrijk royaal met ei. Bestrooi de letter met de sesam en tijm. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

Stap 5

Neem de letter van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster, zodat het eventuele vocht van het vlees kan weglopen.

Voedingswaarden

Energie435 kcal
Vetten20 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten40 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten22 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendbroodspeciale dagenwintergrote groepsinterklaas

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.