Witlofstamppot met blauwe kaas en walnoten

Kaasliefhebbers opgelet! Witlof combineert perfect met blauwe kaas en walnoten. Ook bij stamppot. Probeer het zelf eens.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Witlofstamppot met blauwe kaas en walnoten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met zout. Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot 3-4 minuten. Voeg de bouillon, azijn en tijm toe. Kook zachtjes circa 5 minuten en roer de honing erdoor.

Stap 2

Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Giet de aardappels af en vang wat kookvocht op. Voeg driekwart van de witlof en de kookroom toe, roer erdoor en verwarm. Stamp tot een smeuïge stamppot, voeg eventueel een beetje kookvocht toe.

Stap 3

Schep de kaas en de rest van de witlof erdoor. Serveer de stamppot met de sjalottensaus en walnoten.

Voedingswaarden

Energie695 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout2.2 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of viswinterherfststamppot

Tips

Vervang de witlof in dit recept ook eens door fijngesneden witte kool, spitskool of pastinaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.Verdeel witte druiven of blokjes peer in plaats van walnoten over de stamppot.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.