Witlofsalade

Met dit recept voor witlofsalade met brie en druiven zet je in 10 minuten een frisse, makkelijke salade op tafel. Ook heerlijk als bijgerecht bij de BBQ.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • hoofdgerecht
Witlofsalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in repen. Halveer de druiven. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de brie in blokjes.

Stap 2

Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de witlof, druiven en ui.

Stap 3

Schep de salade op een schaal of 4 borden. Bestrooi met de brie en walnoten.

Voedingswaarden

Energie449 kcal
Vetten37 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten13 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekzomerZonder vlees of visvegetarischsalade

Tips

Laat de salade 10-15 minuten rusten in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken, en wordt de witlof iets milder van smaak.<h4>Smaakcombinaties</h4> Zoete druiven zorgen voor een fris accent, terwijl brie de salade heerlijk romig maakt. Ook walnoten en rozijnen passen goed bij witlof en maken de salade nog lekkerder. Een andere combiniatie? Vervang de druiven door appel en de brie door ei, smullen maar!<h4>Combinatietip ander gerecht</h4> Serveer de witlofsalade als bijgerecht bij een stamppot of een gegrild stuk kip of vis. Liever de salade mee als lunch? Maak de salade 1 dag van te voren en bewaar in een luchtdichte lunchtrommel.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.