Witlofsalade met blauwe kaas

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • voorgerecht
Witlofsalade met blauwe kaas

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.

Stap 2

Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg er de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas aan toe.

Stap 4

Schep de dressing door de witlofreepjes en verdeel steeds een bergje over 4 borden.

Stap 5

Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden

Energie325 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten16 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten9 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekspeciale dagenkerstZonder vlees of viswintersaladeherfst

Tips

Voeg eens gebakken spekblokjes of reepjes rauwe ham toe aan de salade.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.