Wienerschnitzel

De Wienerschnitzel wordt als dé schnitzel der schnitzel gezien. Gemaakt van kalfsvlees en extra lekker met frietjes.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Wienerschnitzel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Klopt de eieren los met 2 eetlepels water. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Paneer ze achtereenvolgens met met de bloem, eieren en paneermeel.

Stap 2

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de schnitzels eerst op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Bak ze daarna op een lage stand in 3-4 minuten per kant gaar.

Stap 3

Leg de schnitzels op warme borden. Leg er voor een klassieke wienerschnitzel een plak citroen op met daarop een cirkeltje van ansjovisfilet met kappertjes erin.

Voedingswaarden

Energie460 kcal
Vetten22 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten27 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekklaar in 20 minutenkinderen

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.