Weesper moppen
Weespermoppen zijn heel makkelijk om zelf te maken: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. Dat knisperende suikerlaagje is onweerstaanbaar lekker…
- gemiddeld
- 20 minuten
- tussendoortje
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rasp de schil van de citroen en pers 1 eetlepel sap eruit. Splits het ei, het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt.
Stap 2
Meng de amandelspijs met de eidooier, citroenrasp en -sap tot een soepel deeg. Verdeel het in 2 stukken.
Stap 3
Verspreid de suiker over een bakplaat en rol de spijsstukken door de suiker tot rollen van circa 25 cm lang en 3 cm dik. Snijd elke rol in 10 gelijke stukken. Wentel ze een voor een door de suiker en vorm tussen je handen tot mooie ronde koekjes van circa 2,5 cm dik.
Stap 4
Maak de bakplaat schoon en leg een stuk bakpapier erop. Leg de gesuikerde spijsrondjes op het bakpapier en bak ze circa 10 minuten in de oven, tot de randjes lichtbruin zijn. Laat helemaal afkoelen.