Warme garnalensalade met haricots verts en champignons

Op zoek naar een voorgerecht met garnalen? Probeer dan eens dit recept. Je zet deze salade in 15 minuten op tafel.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • voorgerecht
Warme garnalensalade met haricots verts en champignons

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Klop 4 eetlepels olijfolie met de azijn en peterselie tot een dressing. Houd apart.

Stap 2

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand. Voeg na 5 minuten de garnalen toe en bak circa 2 minuten tot de garnalen warm en gaar zijn. Blancheer intussen de haricots verts in kokend water met zout. Giet af en houd apart.

Stap 3

Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Pluk de slablaadjes van de little gem en leg ze op een bord. Leg de haricots verts erop en verdeel de garnalen en champignons erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met (meergranen) stokbrood.

Voedingswaarden

Energie325 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten24 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstklaar in 20 minutenviswintersaladeherfst

Tips

Serveer deze salade op kleine bordjes als voorgerecht of presenteer op een grote schaal als bijgerecht.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.