Warme appel en peer uit de oven
Zo simpel en zo lekker: warm fruit met koude yoghurt en krokante koekkruimels. Zo op tafel.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ongeschilde appels in stukjes van 2 cm. Schil de peren en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe de appel en peer in de ovenschaal en bestrooi met de koekkruiden en suiker.
Stap 2
Boen de citroen schoon, schaaf met een dunschiller 2 reepjes van de gele schil en voeg ze toe. Pers de vrucht uit en schenk het sap erbij. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak het fruit in 20-25 min. zacht en gaar.
Stap 3
Verdeel het warme fruit met het vocht over de coupes, schep de yoghurt erbij en verkruimel de spritsen erover. Serveer direct.