Waldkornbroodstengels
Zelf broodstengels maken is echt niet zo moeilijk. Het resultaat is knapperig en verser dan vers brood om lekker mee te dippen.
- gemiddeld
- 20 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de broodmix in een kom en voeg het handwarme water toe. Kneed met de mixer in 4 min. tot een soepel deeg. Voeg de notenmix toe en kneed kort door. Dek de kom af en laat 10 min. rijzen.
Stap 2
Bestuif het werkblad met bloem en neem het deeg uit de kom. Verdeel in 16 stukjes en rol elk stukje uit tot een lang rolletje. Leg ze naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaten met genoeg ruimte ertussen.
Stap 3
Bestrijk de stengels met wat water en bestrooi ze met het venkelzaad. Dek af met de theedoek en laat 30 min. rijzen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de theedoek en bak de stengels in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.