Waldkornbroodstengels

Zelf broodstengels maken is echt niet zo moeilijk. Het resultaat is knapperig en verser dan vers brood om lekker mee te dippen.

  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Waldkornbroodstengels

Ingrediënten

16 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de broodmix in een kom en voeg het handwarme water toe. Kneed met de mixer in 4 min. tot een soepel deeg. Voeg de notenmix toe en kneed kort door. Dek de kom af en laat 10 min. rijzen.

Stap 2

Bestuif het werkblad met bloem en neem het deeg uit de kom. Verdeel in 16 stukjes en rol elk stukje uit tot een lang rolletje. Leg ze naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaten met genoeg ruimte ertussen.

Stap 3

Bestrijk de stengels met wat water en bestrooi ze met het venkelzaad. Dek af met de theedoek en laat 30 min. rijzen.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de theedoek en bak de stengels in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie153 kcal
Vetten5 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten20 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

broodZonder vlees of visborrel

Tips

Borrel op de planning? Omwikkel de broodstengels met rauwe ham of salami en serveer met pesto of tapenade om in te dippen!

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.