Vislasagne met spinazie
Perfect om van tevoren te maken, om mee te nemen én om te delen met veel mensen: lasagne heeft het allemaal.
- 8 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers 1 helft uit, snijd de rest in plakjes. Verwarm in een pan de bouillon, mascarpone, citroenrasp en 2 el -sap op een matige stand tot een saus. Breng op smaak met peper en voeg eventueel extra citroensap toe. Neem de pan van de warmtebron.
Stap 2
Verhit intussen een droge koekenpan en laat de spinazie hand voor hand slinken. Doe in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Hak fijn en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de mozzarella in plakken en de pangasius en zalm in stukjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje mascarponesaus en leg hierop ¼ van de lasagnebladen. Verdeel 1/3 van de spinazie, 1/3 van de pangasius en zalm en ¼ van de mascarponesaus erover. Maak zo nog 2 lagen. Dek af met de rest van de lasagnebladen, verdeel de rest van de saus en vervolgens de mozzarella erover.
Stap 4
Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Bestrooi met de garnalen en serveer met de sla en citroenplakjes.