Venkelcrèmesoep met pancettakruim

Maak eens wat vaker venkelsoep! Zeker deze romige variant met pancetta is hartstikke lekker als voorgerecht of lunch.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • voorgerecht
Venkelcrèmesoep met pancettakruim

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en venkel 5 minuten. Bak het venkelzaad 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en kook zachtjes circa 15 minuten.

Stap 2

Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant. Laat iets afkoelen en verkruimel.

Stap 3

Pureer de soep glad met een staafmixer. Giet de kookroom erbij, verwarm en breng op smaak met peper. Bestrooi de soep voor het serveren met pancettakruim en venkelloof. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Voedingswaarden

Energie345 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet16 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten9 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

weekendsoeplunchItaliaans lunchmenu

Tips

Maak er een vegetarische venkelsoep van en vervang de pancetta door gehakte zongedroogd tomaten op olie.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.