Vegtertaart
- 12 personen
- eenvoudig
- 75 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Bak twee biscuittaarten volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze afkoelen.
Stap 2
Klop de slagroom met de suiker en klop-fix.
Stap 3
Schil één mango en snijd deze in kleine blokjes. Roer de abrikozenjam los.
Stap 4
Draai één taart om en snijd deze 2x horizontaal door, zodat er drie lagen ontstaan.
Stap 5
Leg de onderste laag op een serveerschaal en bestrijk deze met slagroom. Strooi de helft de mangoblokjes erop. Leg de middelste laag erop en druk deze aan. Bestrijk deze laag met de helft van de jam. Sluit de taart af met de bovenste laag.
Stap 6
Herhaal punt 4 en 5 met de andere taart.
Stap 7
Besmeer de bovenkant van de ene taart met een laag slagroom van 1 cm dik. Zet de andere taart er bovenop. Bestrijk het geheel rondom royaal met slagroom.
Stap 8
Vul de rolletjes met slagroom en plaats ze om en om aan de zijkant van de taart.
Stap 9
Spuit ca. 26 toeven slagroom op de rand van de taart. Leg op de helft ervan een bosbes.
Stap 10
Snijd de andere mango in plakjes leg deze in het midden van de taart. Drapeer daaromheen physalis, vijgen en passievrucht.
Stap 11
Koel de taart 2 à 3 uur.