Vegetarische plaattaart met champignons

Maak een knapperige plaattaart vol champignons. Een eenvoudig recept dat perfect is voor een gezellige avond.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Vegetarische plaattaart met champignons

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Leg de deegplakjes op het werkblad en laat op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui en paprika 2 min. op een middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.

Stap 3

Leg de deegplakjes overlappend in een rechthoek op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden aan en rol het deeg rondom terug om een opstaande rand van 1 cm te maken.

Stap 4

Klop het ei los en klop er de crème fraîche en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep het groentemengsel op de deegbodem. Verdeel er het ei-kaasmengsel over. Bak de plaattaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar.

Voedingswaarden

Energie1004 kcal
Vetten77 g
waarvan: verzadigd vet26 g
Koolhydraten42 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten33 g
Zout4.2 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of visvegetarischherfstpizza

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.