Vegetarische plaattaart met champignons
Maak een knapperige plaattaart vol champignons. Een eenvoudig recept dat perfect is voor een gezellige avond.
- 4 personen
 - eenvoudig
 - 30 minuten
 - hoofdgerecht
 
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de deegplakjes op het werkblad en laat op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Snipper intussen de ui. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui en paprika 2 min. op een middelhoge stand. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
Stap 3
Leg de deegplakjes overlappend in een rechthoek op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden aan en rol het deeg rondom terug om een opstaande rand van 1 cm te maken.
Stap 4
Klop het ei los en klop er de crème fraîche en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep het groentemengsel op de deegbodem. Verdeel er het ei-kaasmengsel over. Bak de plaattaart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar.