Vegan moussaka

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht gemaakt op basis van aubergine. En daar hoeft echt niet altijd vlees en kaas in. Je kunt moussaka ook helemaal vegan maken!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Vegan moussaka

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bestrooi de aubergineplakken met zout en leg in een zeef. Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de aubergineplakken af, dep ze droog en besprenkel met olijfolie en citroensap. Rooster ze in een hete grillpan of op de bakplaat in de oven.

Stap 2

Verhit het bakproduct, roer de bloem erdoor en laat 3 minuten garen. Voeg al roerend in gedeelten de haverdrink toe. Meng 1 theelepel oregano, zout en peper erdoor. Blijf roeren tot het een dikke, gebonden bechamelsaus is.

Stap 3

Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de linzen, tomatenblokjes, de rest van de oregano, zout en peper naar smaak erdoor. Kook zachtjes tot een dikke saus.

Stap 4

Maak in de ovenschaal laagjes van de aardappelschijfjes, aubergineplakken, het linzen-tomatenmengsel en de bechamelsaus. Bak de moussaka in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin.

Voedingswaarden

Energie555 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten11 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekZonder vlees of visovengerechtovenschotelveganistischmoussaka

Tips

Bestrooi de moussaka de laatste 5 minuten met plantaardige geraspte kaas.Verdeel een laagje rul gebakken vegetarisch gehakt over de aardappelplakjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.