Vegan courgettecake

  • 8 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • nagerecht
Vegan courgettecake

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.

Stap 2

Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.

Stap 3

Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.

Stap 4

Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.

Stap 6

Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.

Voedingswaarden

Energie780 kcal
Vetten46 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten77 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten12 g
Zout0 g

Trefwoorden

weekendgebakhigh teacakeveganistisch

Tips

Lijnzaad vind je meestal in het reform- of gezondheidsschap van je supermarkt.Vervang de ahornsiroop in dit recept eventueel door honing (de cake is dan niet meer vegan).Neem arachide- of olijfolie in plaats van kokosolie.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.