Vegan courgettecake
- 8 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Week de cashewnoten voor het glazuur minimaal 1 uur in water. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in.
Stap 2
Meng het lijnzaad met 6 eetlepels lauwwarm water en laat circa 10 minuten staan tot het een dikke vloeistof is. Meng de courgette met de gember.
Stap 3
Voeg de olijfolie, ahornsiroop en het lijnzaadmengsel toe. Meng in een andere kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en walnoten.
Stap 4
Schep het courgettemengsel door dit bloemmengsel. Giet het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
Stap 5
Controleer dan met een satéprikker of de cake gaar is en laat de cake afkoelen.
Stap 6
Giet voor het glazuur de geweekte cashewnoten af en pureer met de overige ingrediënten tot een glad en romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde courgettecake met het glazuur.