Vegan bananencake
Met Melkan is het elk moment genieten. Voor iedereen! Bijvoorbeeld van deze vegan bananencake. Bananenbrood is niet voor niets zo populair. Zo’n versgebakken cake is perfect om toch nog die rijpe bananen te gebruiken en heerlijk bij de koffie of als ontbijt.
- 8 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven op 180ºC. Pureer de dadels en bananen, met de olie, haver fraîche en citroensap met een staafmixer.
Stap 2
Doe de suiker, bakmeel en baking soda in een mengkom en klop de gepureerde ingrediënten erdoor.
Stap 3
Giet het mengsel in de cakevorm en bestrooi met de havervlokken en hazelnoten.
Stap 4
Bak de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Eet warm, lauw of afgekoeld. Lekker met een dot geklopte haverroom.