Varkenshaas­medaillons met wintergroenten

Wil je een luxe hoofdgerecht maken? Dan is varkenshaas altijd goed. Combineer met groenten uit het seizoen en je steelt de show.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Varkenshaas­medaillons met wintergroenten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Bestrooi de varkenshaasjes rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie en braad hierin het vlees rondom 4 minuten aan. Neem uit de pan en laat rusten. Blus het bakvet af met de wijn, laat aan de kook komen en voeg de mosterd en room toe. Laat 1 minuut zachtjes koken en schakel de warmtebron uit. Snijd de varkenshaasjes aan een kant een stukje in. Vul de holtes met de (peper)paté en een rol 2 plakjes ham stevig om elk varkenshaasje. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel alle gesneden groenten over een bakplaat en bespren­kel met olie. Bestrooi met zout en peper en schep de groenten om. Rooster de groenten circa 15 minuten hoog in de oven. Zet de varkenshaasjes tegelijker­tijd onder in de oven en braad ook 15 minuten.

Stap 2

Verwarm de mosterd­ saus zonder te koken. Snijd elk varkenshaasje in 3 medaillons en leg op borden. Schep de mosterdsaus erover en bestrooi met de tijm. Serveer met de groenten.

Voedingswaarden

Energie640 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten45 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten52 g
Zout2 g

Trefwoorden

vleesweekendwinterovengerechtHollands menu

Tips

Lekker met zelfgemaakte aardappelkroketjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aardappelkroketjes/">klik hier voor het recept</a>).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.