Varkenshaas biefstukjes met spek en zoete aardappel
- 4 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de varkenshaas in stukken van 5 cm en wikkel ze elk in een plakje spek. Bindt de varkenshaas op met rolladetouw. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Stap 2
Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de sinaasappel uit. Doe het sap, de reepjes en de cranberry’s samen met de suiker in een steelpan. Kook de cranberry’s totdat ze openbarsten. Haal de pan van het vuur.
Stap 3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar en laat ze even droogstomen.
Stap 4
Stamp de aardappels fijn. Voeg het ei en de melk toe. Roer de puree glad, voeg de mosterd toe en peper en zout naar eigen smaak. Houd de puree warm.
Stap 5
Schil de knolselderij, snijd deze in gelijke blokjes. Kook de knolselderij beetgaar en giet het vocht af. Meng de knolselderijblokjes door de zoete aardappelpuree.
Stap 6
Kook de sperziebonen beetgaar, spoel ze af en houd ze apart.
Stap 7
Bak de biefstukjes met bakboter om en om goudbruin. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
Stap 8
Blus de bakboter af met een 200 ml water en jusverbeteraar. Laat de jus koken en roer het glad met een garde.
Stap 9
Doe in de jus slagroom en laat deze langzaam inkoken, voeg de cranberry compote toe aan de jus en laat nogmaals doorkoken. Voeg de peperkorrels toe en breng de saus op smaak met het pepervocht uit het potje. Houd de saus warm.
Stap 10
Verwijder het rolladetouw en zet het vlees 4 minuten in de oven op 180°C.
Stap 11
Verhit de puree in de magnetron 2 minuten op 900 watt, afgedekt met plasticfolie. Doe hetzelfde met de sperziebonen en een klontje boter.
Stap 12
Schep de puree op het voorverwarmde bord en leg de varkenshaas in de puree. Leg de sperziebonen eromheen.