Uiensoep

Er gaat niets boven zelfgemaakte uiensoep. Het geheim voor het beste uiensoep recept? Eerst de uien laten karamelliseren.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • voorgerecht
Uiensoep

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de boter en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Bestrooi de ui met de bloem en basterdsuiker en bak op een lage stand in nog circa 10 minuten lichtbruin.

Stap 2

Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe aan de bouillon. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.

Stap 3

Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes brood op de bakplaat niet te dicht onder de grill. Verwijder de laurier met de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Voedingswaarden

Energie370 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet14 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten14 g
Zout2.1 g

Trefwoorden

weekenddoordeweeksoeplunch

Tips

Gebruik groentebouillon voor een vegetarische uiensoep.Bestrijk het geroosterde brood met mosterd en verdeel daarover de kaas.Neem honing in plaats van basterdsuiker in deze uiensoep.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.