Trifle met vanillecustard, kersengelei en mango
Bewaar het lekkerst voor het laatst! Maak deze trifle in een grote, glazen schaal, of doe alvast wat voorwerk en maak voor iedereen een apart glaasje. Net zo lekker en feestelijk!
- 8 personen
- uitdagend
- 30 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Week de (rode) gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen door een zeef boven een (steel)pan en vang de siroop op. Verwarm de siroop tot het kookpunt, knijp de gelatine uit en los op in de hete siroop. Roer goed door en laat afkoelen tot lauwwarm. Roer ten slotte de kersen erdoor. Verdeel de helft van de cakekruimels over de bodem van de schaal of glazen en bedruppel naar wens met kersen- of sinaasappellikeur. Verdeel de kersengelei erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Meng dit vanillemerg met 75 gram suiker, maizena en 3 eidooiers in een kom. Verwarm intussen de melk en helft van de slagroom in een (steel)pan tot het kookpunt. Giet een beetje van deze room bij de geklopte eidooiers en klop goed door met een garde. Giet dit eimengsel vervolgens weer bij het hete roommengsel in de pan en klop goed door met de garde. Zet terug op de warmtebron en verwarm al kloppend op middelhoge stand tot de custard dikker wordt en begint te bubbelen. Laat nog ½ minuut al roerend bubbelen en neem dan van de warmtebron. Giet de custard door een fijne zeef boven een kom en bekleed de custard met een stukje vershoudfolie. Laat zo afkoelen. Zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Klop de rest van de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Klop de eiwitten in een andere brandschone kom stijf met een snufje zout. Spatel de eiwitten door de slagroom.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Verdeel de rest van de cake over de opgesteven kersengelei. Schep de afgekoelde custard erop en verdeel de mango erover. Verdeel de slagroom over de trifle en serveer direct.