Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella

Op een drukke zaterdag wil je het jezelf niet al te moeilijk maken in de keuken. Zo’n gevulde omelet met groenten en bonen is dan de ideale maaltijd.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de tomaatjes met de balsamicoazijn en peper aan de kook. Laat op een lage stand 8-10 minuten inkoken, zodat de azijn en de rest van het vocht verdampt en er een dikke saus ontstaat. Pureer deze saus eventueel met een staafmixer en schep de pesto erdoor.

Stap 2

Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin een omelet. Bak zo nog 3 omeletten en houd afgedekt warm op een bord op een pan heet water of in een warme oven.

Stap 3

Verhit de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de Italiaanse groenten met de kruiden 6-8 minuten. Schep de laatste 2 minuten de bonen erdoor.

Stap 4

Verdeel het groentemengsel met de mozzarella over de omeletten. Vouw dubbel en schep de tomatensaus erover.

Voedingswaarden

Energie570 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

familieweekendpasendoordeweekZonder vlees of visleftovers

Tips

In plaats van een Italiaanse omelet kun je ook een Thaise omelet met Thaise roerbakgroenten en gehakte koriander maken of een Chinese omelet met Chinese wokgroenten met een sausje van ketjap manis, gezeefde tomaten en gembersiroop.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.