Toscaanse omelet met groenten, bonen en mozzarella
Op een drukke zaterdag wil je het jezelf niet al te moeilijk maken in de keuken. Zo’n gevulde omelet met groenten en bonen is dan de ideale maaltijd.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng de tomaatjes met de balsamicoazijn en peper aan de kook. Laat op een lage stand 8-10 minuten inkoken, zodat de azijn en de rest van het vocht verdampt en er een dikke saus ontstaat. Pureer deze saus eventueel met een staafmixer en schep de pesto erdoor.
Stap 2
Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin een omelet. Bak zo nog 3 omeletten en houd afgedekt warm op een bord op een pan heet water of in een warme oven.
Stap 3
Verhit de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de Italiaanse groenten met de kruiden 6-8 minuten. Schep de laatste 2 minuten de bonen erdoor.
Stap 4
Verdeel het groentemengsel met de mozzarella over de omeletten. Vouw dubbel en schep de tomatensaus erover.