Toscaanse maaltijdsoep met gehakt
Deze soep brengt je zo naar Toscane. Een stevige maaltijdsoep met gehakt, bonen en veel groenten die perfect vult.
- 4 personen
 - eenvoudig
 - 25 minuten
 - hoofdgerecht
 
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de knoflook fijn. Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak de roerbakgroente op een middelhoge stand 4 min. mee.
Stap 2
Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Druk de tomaten met een spatel in kleinere stukken.
Stap 3
Voeg de pasta toe en kook de soep 10 min. op een middelhoge stand. Verhit intussen in een koekenpan de overige 1 el olie. Bak het gehakt in 5 min. rul en gaar.
Stap 4
Voeg het gehakt toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.