Tortellini pastasalade
Gevulde tortellini in een frisse salade met groenten en een lichte dressing maakt een smakelijke lunch of lichte avondmaaltijd.
- 6 personen
 - eenvoudig
 - 10 minuten
 - bijgerecht
 
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Kook 750 g tortellini met tomaat kaas (koelvers) in 3-4 min. beetgaar, giet af en spoel koud in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Stap 2
Snipper intussen 1 rode ui. Halveer 1 komkommer in de lengte, schraap de zaadlijsten eruit en snijd in boogjes van 1 cm. Snijd 20 g selderij fijn en halveer 250 g snoeptomaten. Laat 300 g witte kaasblokjes in olie met kruiden (pot) uitlekken, maar vang de olie met kruiden op.
Stap 3
Meng 6 el kruidenolie met 3 el rodewijnazijn en schep om met de pasta. Meng de ui, komkommer, selderij, tomaat en kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met peper.