Tomaten-ricottataart met basilicum

Op zoek naar een heerlijk recept voor een hartige taart? Deze tomaten-ricottataart met basilicum is de perfecte combinatie van romig, fris en kruidig.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Tomaten-ricottataart met basilicum

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met de olie. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd overtollig deeg langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 2

Rasp de kaas. Snijd de blaadjes van de basilicum klein. Klop in een ruime kom de eieren los. Meng de kaas, ricotta en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de trostomaten in kwarten. Verdeel het ei-ricottamengsel over de deegbodem. Druk er de tomaten en cherrytomaatjes in.

Stap 4

Bak de tomatentaart in 30 min. lichtbruin en gaar in de oven.

Voedingswaarden

Energie633 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten52 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten27 g
Zout2.5 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of visvegetarischhartige taartenovengerechtlunchleftovers

Tips

Lekker met een salade van rucola met balsamicoazijn en olijfolie extra vierge.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.