Tex-mexbowl met guacamole

Zo’n Mexicaanse bowl is heerlijk als snelle doordeweekse maaltijd en ziet er ook nog eens feestelijk uit op tafel.

  • 2 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Tex-mexbowl met guacamole

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de olie met de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Leg de kip op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de maïs en kidneybonen toe.

Stap 2

Maak de tomatensalsa. Meng hiervoor de helft van de tomaten, de helft van het limoensap, de limoenrasp en de helft van de ui. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Maak de guacamole. Snijd hiervoor de helft van de rode peper in ringen en de rest fijn. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn en meng er de fijngesneden rode peper, de rest van de ui, de rest van de tomaat, de helft van de koriander, en de rest van het limoensap door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de guacamole in 2 diepe borden en verdeel de kip, maïs, bonen, tomatensalsa, rest van de koriander en rode peper in componenten erover. Serveer met de tortillachips.

Voedingswaarden

Energie1018 kcal
Vetten62 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten61 g
waarvan: suikers0 g
Vezels20 g
Eiwitten44 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekklein huishoudenkomgerechten

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.