Tartelette met veldsla en gepocheerd ei
Gepocheerd ei en spek is een gouden combinatie. Probeer dit Hollandse duo eens op krokant bladerdeeg als voorgerecht of tussengerecht. Verrassend smaakvol.
- 4 personen
- uitdagend
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Druk het bladerdeeg in de vormpjes. Laat de randen omhoog staan, bestrijk het deeg met melk en bestrooi met sesamzaad. Prik gaatjes in de bodem en bak de deegbakjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen. Bak intussen het spek uit in een droge, hete koekenpan. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Klop voor de dressing de mosterd, dragon, azijn en olie glad en breng op smaak met zout en peper. Roer de bieslook erdoor.
Bereidingswijze
Stap 1
Leg een stuk vershoudfolie op een kopje en druk naar binnen zodat een holte ontstaat. Bestrijk de holte met olie en breek voorzichtig een ei erboven. Draai het overhangende folie bij elkaar en knoop vast. Herhaal met de andere eieren.
Stap 2
Breng een laag water aan de kook. Zet de warmtebron laag en leg de pakketjes erin. Laat de eieren 4 minuten tegen de kook aan pocheren.
Stap 3
Schep de veldsla vlak voor het serveren door de dressing en verdeel over de tartelettes. Verkruimel het spek erover en leg de eieren erop.