Tarte tatin met kaneel
Zin in iets bijzonders bij de koffie of als dessert? Met dit recept maak je zelf een tarte tatin. Een heerlijke omgekeerde appeltaart met een vleugje kaneel.
- 8 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en karamelsaus in de ovenschaal en laat smelten in de oven. Schil intussen de appels en snijd in dunne partjes. Schep om met de kaneel.
Stap 2
Neem de hete schaal uit de oven en leg de appelpartjes dakpansgewijs in de hete karamel. Rol het taartdeeg uit en verwijder het bakpapier. Leg het deeg over de appel en stop de randen in met behulp van een houten lepel. Maak met een mes 3 insneden in het deeg.
Stap 3
Bak de tarte tatin in 25-30 min. onder het midden van de oven lichtbruin en gaar. Hak intussen de noten grof.
Stap 4
Laat de taart 15 min. afkoelen. Leg een schaal op de vorm en keer beide in 1 beweging om, zodat de taart uit de vorm komt. Pas op voor de hete karamelsaus! Bestrooi de tarte tatin met de noten.