Tartaartje met spinazie, ei en aardappeltjes

Dit klassieke AVG’tje staat in 20 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Tartaartje met spinazie, ei en aardappeltjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudgeel en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Breng de tartaartjes op smaak met zout en peper en bak ze in 5-8 min. lichtbruin en net gaar.

Stap 3

Verhit intussen in een tweede koekenpan de rest van de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak in 3 min. beetgaar. Schep de spinazie in porties erdoor en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het achtergebleven bakvet 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper

Stap 5

Verdeel de krieltjes met de groenten en tartaartjes over 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei.

Voedingswaarden

Energie393 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten34 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekklaar in 20 minuten

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.