Tartaar van gegrilde groene asperge en zalm

Op zoek naar een lekker voorgerecht voor een diner? Probeer deze zalmtartaar met groene asperges eens.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Tartaar van gegrilde groene asperge en zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijk de asperges dun met olijfolie.

Stap 2

Verhit de grillpan. Gril de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de gegrilde asperges in blokjes van ½ cm. Snijd 2 takjes dille fijn.

Stap 3

Meng de asperge met de gerookte zalm en de sjalot. Schep er de crème fraîche, de kappertjes en fijngehakte dille door. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verdeel de aspergezalmtartaar over 4 borden. Gebruik eventueel een kookring. Garneer met de plukjes van het laatste takje dille.

Voedingswaarden

Energie120 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten3 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten8 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenlentevis

Tips

Serveer met toast van wit casinobrood.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.