Tartaar met Noordertrots ei

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • voorgerecht
Tartaar met Noordertrots ei

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Doe alle fijngesneden ingrediënten in een mengkom.

Stap 2

Voeg de eidooiers toe en meng alle gesneden ingrediënten goed door elkaar. Let op: nog niet de tartaar door de ingrediënten mengen. Zet het mengsel in de koelkast.

Stap 3

Snijd alle ingrediënten van de garnituur en kook de eieren 7 minuten.

Stap 4

Kneed de gekoelde tartaar door de koude fijngesneden ingrediënten. Ga snel te werk, anders wordt de tartaar te warm.

Stap 5

Zet de gebaksring midden op een bord en weeg 125 gram tartaar af. Doe de tartaar in de vorm en stamp deze gelijkmatig aan met een tonicstamper.

Stap 6

Herhaal deze handeling op elk bord.

Stap 7

Druk 5 druppels truffelmayonaise rondom de tartaar. Leg de tomaat, radijs en blaadjes rucola ernaast. Halveer het gekookte ei overdwars en leg het ei met de dooier naar boven op de tartaar.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

kerstNoordertrotsvoorgerecht

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.