Tartaar met Noordertrots ei
- 4 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- voorgerecht

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe alle fijngesneden ingrediënten in een mengkom.
Stap 2
Voeg de eidooiers toe en meng alle gesneden ingrediënten goed door elkaar. Let op: nog niet de tartaar door de ingrediënten mengen. Zet het mengsel in de koelkast.
Stap 3
Snijd alle ingrediënten van de garnituur en kook de eieren 7 minuten.
Stap 4
Kneed de gekoelde tartaar door de koude fijngesneden ingrediënten. Ga snel te werk, anders wordt de tartaar te warm.
Stap 5
Zet de gebaksring midden op een bord en weeg 125 gram tartaar af. Doe de tartaar in de vorm en stamp deze gelijkmatig aan met een tonicstamper.
Stap 6
Herhaal deze handeling op elk bord.
Stap 7
Druk 5 druppels truffelmayonaise rondom de tartaar. Leg de tomaat, radijs en blaadjes rucola ernaast. Halveer het gekookte ei overdwars en leg het ei met de dooier naar boven op de tartaar.