Tandoorikip van de BBQ
Deze tandoorikip van de BBQ zit boordevol smaak. De truc zit ‘m in de romige yoghurt-marinade. Lekker kruidig en ideaal voor een zomerse avond.
- 25 personen
- eenvoudig
- 4 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Meng de yoghurt met de tandoori masala. Snijd de knoflook heel fijn en voeg toe. Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en leg ze in de yoghurtmarinade. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Stap 2
Snijd de komkommer in plakjes en de plakjes in reepjes. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Snijd de koriander grof en meng met de komkommer en watermeloen. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de salade. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Leg de kip met de aanhangende marinade op de barbecue en gril in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat afgedekt nog 5 min. rusten. Snijd intussen de andere limoenhelft in partjes. Serveer de kip met de salade en limoenpartjes. Lekker met basmatirijst en/of naan.