Tandoorikip van de BBQ

Deze tandoorikip van de BBQ zit boordevol smaak. De truc zit ‘m in de romige yoghurt-marinade. Lekker kruidig en ideaal voor een zomerse avond.

  • 25 personen
  • eenvoudig
  • 4 minuten
  • hoofdgerecht
Tandoorikip van de BBQ

Ingrediënten

25 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Meng de yoghurt met de tandoori masala. Snijd de knoflook heel fijn en voeg toe. Snijd de kipdijfilets horizontaal doormidden en leg ze in de yoghurtmarinade. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Stap 2

Snijd de komkommer in plakjes en de plakjes in reepjes. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Snijd de koriander grof en meng met de komkommer en watermeloen. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de salade. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

Stap 3

Leg de kip met de aanhangende marinade op de barbecue en gril in 10-12 min. gaar. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat afgedekt nog 5 min. rusten. Snijd intussen de andere limoenhelft in partjes. Serveer de kip met de salade en limoenpartjes. Lekker met basmatirijst en/of naan.

Voedingswaarden

Energie240 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten16 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten19 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenzomerbbqkip

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.