Tagliatelle met venkel en parmezaan

Maak eens wat vaker een venkel recept! Deze simpele pasta met venkel en parmezaan is het perfecte pastagerecht voor een diner.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Tagliatelle met venkel en parmezaan

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd het frisgroene loof van de venkelknollen en bewaar in koud water. Schil de buitenzijde van de venkel met een dunschiller, halveer de knollen en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes.

Stap 2

Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie op middelhoge stand in een stoofpan en roerbak hierin de venkel, knoflook en het venkelpoeder een paar minuten. Zet de warmtebron op een lage stand en laat de venkel 20 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om.

Stap 3

Kook de tagliatelle beetgaar. Neem een kopje kookwater uit de pan en houd apart. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken. Voeg de pasta direct toe aan de gestoofde venkel en roer de rest van de boter en de kaas erdoor.

Stap 4

Voeg een paar eetlepels van het kookwater toe en roer door tot de boter en kaas gesmolten zijn. Schep op warme borden en maal peper erover. Garneer met nog wat flinters parmezaan, grof gehakt venkelgroen en dille.

Voedingswaarden

Energie445 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten45 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten13 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

weekendZonder vlees of visvegetarischslankpasta's

Tips

Vervang de tagliatelle in dit recept door linguine of spaghetti.Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.