Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en versgemalen peper en bak de lapjes om en om bruin.

Stap 2

Neem het vlees uit de pan en voeg de ui, kruiden en specerijen toe. Bak dit circa 5 minuten op een lage stand en voeg de runderfond en wijn toe.

Stap 3

Leg het vlees terug in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan minimaal 2,5 uur in de oven (of op het fornuis, met een vlamverdeler en op een lage stand).

Stap 4

Hussel de aardappelschijfjes om met de olijfolie, rozemarijn en wat grof zout en spreid ze uit op de bakplaat. Bak ze de laatste 30-40 minuten van de stooftijd mee in de oven.

Stap 5

Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een afgedekte schaal. Kook het stoofvocht in tot de helft en breng eventueel verder op smaak.

Stap 6

Snijd het vlees eventueel in brede repen en leg terug in de warme jus. Lekker met witlof of geroerbakte paksoi.

Voedingswaarden

Energie520 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten31 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendwinterstoofgerechtherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.