Stroopwafelmuffins met karamelsaus
Zin om muffins te bakken? Probeer dit recept eens met stroopwafels en karamel. Een grote mok thee erbij en je herfstige cocoonmiddag kan beginnen.
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de room met de suiker. Mix de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en bakpoeder kort erdoor. Schep de stroopwafelstukjes erdoor.
Stap 2
Vul de muffinvorm tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Stap 3
Mix de boter met de poedersuiker en 1 eetlepel water tot een botercrème. Smelt de fudge in de kookroom au bain-marie. Roer tot een karamelsaus en laat afkoelen.
Stap 4
Vul de spuitzak met botercrème en spuit een toef op de muffins. Besprenkel met de karamelsaus.