Stroopwafelmuffins met karamelsaus

Zin om muffins te bakken? Probeer dit recept eens met stroopwafels en karamel. Een grote mok thee erbij en je herfstige cocoonmiddag kan beginnen.

  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • nagerecht
Stroopwafelmuffins met karamelsaus

Ingrediënten

10 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de room met de suiker. Mix de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en bakpoeder kort erdoor. Schep de stroopwafelstukjes erdoor.

Stap 2

Vul de muffinvorm tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Stap 3

Mix de boter met de poedersuiker en 1 eetlepel water tot een botercrème. Smelt de fudge in de kookroom au bain-marie. Roer tot een karamelsaus en laat afkoelen.

Stap 4

Vul de spuitzak met botercrème en spuit een toef op de muffins. Besprenkel met de karamelsaus.

Voedingswaarden

Energie565 kcal
Vetten29 g
waarvan: verzadigd vet18 g
Koolhydraten70 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten6 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenfeestjekinderenhigh teaklein gebakmuffinscupcakes

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.